Tarta cu crema de vanilie si capsuni

de Criss in Prajituri, 6 Iun 2011 | 8806 vizualizari

 

Cred ca e ultimul desert cu capsuni de anul acesta, pentru ca din pacate capsunile sunt pe terminate.
Pentru acest week-end am ales un desert simplu, rapid si bun, ceva ce se face repede si nu se sta prea mult in bucatarie. Pe caldura asta e prea mult si atat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de tarta:
  • -3 oua
  • -4 linguri zahar
  • -coaja de lamaie
  • -1 lingura ulei
  • -1 lingura apa
  • -1/2 praf de copt
  • Pentru crema de vanilie:
  • -3 galbenusuri
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -3 linguri zahar
  • -2 linguri faina
  • -1 lingura amidon
  • -500 ml lapte
  • Pentru decor:
  • -500 g capsuni
  • -1 plic tort gelee transparent
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si capsuni:

Pentru blat:

Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare.  Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat coaja de lamaie, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul.  Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu mixerul, Compozitia e destul de vartoasa insa va deveni pufoasa de la albusuri. Lasam mixerul deoparte si adaugam albusurile batute, amestecand cu lingura de jos in sus. Turnam compozitia intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina si punem in cuptorul incalzit in prealabil. Coacem blatul pana trece testul cu scobitoarea. In general 30-35 minute.

Pentru crema:

Se amesteca toate ingredientele si se fierbe crema la foc mic, amestecand in continuu sa nu se prinda. Crema va fi de fapt o budinca, insa mai buna si mai sanatoasa decat budinca la plic.

Pe blatul de tarta se pune toata crema calda. Peste crema se aseaza capsunile sau orice alt fruct. Deasupra se toarna tort gelee transparent preparat conform instructiunilor de pe plic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

lacrimioara 1

07.06.2011, 21:38

arata extraordinar f frumos ai aranjat capsunile

gaby_gabytza 1

08.06.2011, 10:25

superba

Criss 1

08.06.2011, 14:07

Multumesc mult, sunteti tare dragute. Aranjatul capsunilor nu e nicio filozofie, asa s-a nimerit sa arate ca o floare.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta frageda cu capsuni